Counter

18 Nisan 2015 Cumartesi

Sinüzit, bademcik, geniz eti ve dondurma

Bugün doktor kontrolü vardı Lara' nın KBB uzmanında. İlaçlar kullanıldı 10 gün  ve 11. gün doktor yolları göründü yine. Önceden haber vermedik yine Lara' ya; sadece sürekli dondurma yiyebilir miyim artık yaz geldi mi diye soran çocuğa haftasonu dondurma sözü verdik. Evden çıkarken de dondurma yemeden önce gidip bir doktora soralım dondurma yiyecek kadar iyileşmiş miyiz dedik.

Bu arada çocuk doktorunun değil KBB uzmanının verdiği ilaçları kullandık. Bu kısmı da uzun hikaye ama çocuk doktorunu arayıp KBB uzmanının teşhisinden, sinüzitten ve verdiği ilaçlardan bahsedince bir posta ayar yiyip "siz benim verdiğim ilaçları kullanın sonra kontrole gelin" ültimatomunu duymazdan geldik".

Muayene sonrası içim bir hayli rahatladı aslında çünkü sinüziti atlattığımız netti. Zaten doktorun söylediği gibi uyku kalitesi yükselmişti Lara' nın bağırarak uyanmaları, sürekli dönüp debelenmeleri, ağız açık uyuma ve horlaması bitmişti bir kaç gündür, sümük yeşilden beyaza dönmüştü zaten üçüncü gün. Kulaklar da temiz bir miktar çökme var kulak zarında ama ilaçla tedavi edilebilir bir durum kalmamış dedi. Bademcikler de geniz eti de büyük ama önümüz yaz, bir şekilde daha kolay geçer, deniz de faydalı olur. Kontrollü olun zaten anlarsınız da bu tecrübeden sonra, gerekirse kontrole gelin ama operasyonluk bir durum yok bu tabloda şimdilik dedi içimin yağları eridi. Sadece sabahları kalkar kalmaz bir burun spreyi kullanmamızı tavsiye etti ki hiç bir yan etkisi olmayan bir sprey gibi görünüyor. İnşallah bu kadarla kalır bu durum diye dua ediyorum; kontrol konusundaki manyaklığımı bu spesifikasyonda yoğunlaştırıp, bu yazı lehimize çevirmek adına elimden geleni ardıma koymamaya and içiyorum.

Doktordan çıkıp 23 Nisan sebebiyle düzenlenen çocuk şenliklerinde aldık soluğu. Sürekli ne zaman dondurma yiyoruz diyor kuzu; biz de sezonun ilk dondurması adam gibi bir şey yesin diye düşündüğümüzden fabrikasyon bir şeye yönelmeyerek erteliyoruz boyuna. Şenlik TRT' nin, Cam Piramit' te; feci kalabalık ve TRT Çocuk kanalında yayınlanan bütün çizgi filmlerin kahramanları kostümler içinde etrafta. Bizimki yaklaşık bir buçuk sene kadar önce bir fast food zincirinin garip kostümlü koca kafalı maskotunu gördüğünden beri o kostümlere tepkili. Dar etti kendine de bize de ortamı. Ama gitmek de istemiyor. Sonra Köstebekgillerin tiyatrosunu izlemeye başlayınca ısındı hafiften.  O kostümlerin içince tiyatrocu abiler ablalar var ki zaten. Korkmam ki ben köstebeklerden diye söylene söylene ikna etti kendini. Dans etti eğlendi hatta bir ara bizi kaybetme pahasına koştu dolandı ortalıkta.

Oradan çıktık Cumhuriyet Meydanı' na. Anne baba perte yakın ama Lara' da enerji gani.  Cumhuriyet Meydanı' nda da ülke gösterileri var bir de söz verdiğimiz dondurma.


Nefis dondurmaya kavuşmadan önce birşeyler yedik. Ülke (dans) gösterilerini izledik biraz.
Ardından dondurma almak için dükkana ulaştığımızda son derece sevimli ve güleryüzlü bir dondurmacı abi Lara ile muhabbeti ilerletip sezonun ilk dondurması olduğunu söylediğimizde Lara' nın dondurması benden deyince yüzüme bir gülümseme yayıldı. Yaklaşımda nezaket ve sevecenlik gani, bir de yaptığı işten süper keyif alan bir gencin içten, incelikli jesti.  Biz de açtık sezonu Lara ile.

Bir de öyle bir komedi yaşadık ki gün sonunda  anlatmadan geçemeyeceğim: Günü neredeyse babasının omuzlarında tamamlayan Lara, dondurmasını büyük bir zevkle yalayarak yedi ama tabi ki o yiyene kadar bir miktar dondurma eriyerek külahın dibine süzüldü. Kaşıkla yemeye çalıştı, biraz da yedi ama kalanda da gözü var hala. O dondurma yenecek. Korneti kemirmeye başladı keyifle, bir yandan da müziğin coşkusu ile hareketli.
Yürümeye başladık; dans ediyor babasının omzunda ve benim gözüm bir an yanlarından geçtiğimiz amir oldukları her hallerinden belli, havalı, jilet üniformalar içindeki 3 kişilik polis ve zabıta ekibine kaydı. Ve Lara' nın elindeki dondurma sıvısı bu kadar dans figürüne dayanamayıp yağmur gibi hepimizin üstüne indi aynı anda. O an üniformalar, bizim kıyafetler (Lara' nınkilerden bahsetmeye gerek bile yok) her yer dondurma. Beni aldı mı bir gülme. Üniformalılar Lara' ya kızamadılar doğal olarak ama bana parlamaları an meselesi. İlla ki özür diledik, adamlar da tabi ki darmadağın olmalarına rağmen sessiz kaldılar ama Lara' nın üniformaya ilk tepkisi mi oldu ne?

Hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun şimdiden, ama en çok çocukların..

4 yorum:

  1. :)))) fazla kasılarak gezmezler bir daha:))))
    vardır herşeyin bir hikmeti derler:))))) geçmiş olsun fıstığa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hislerime tercüman oldunuz Hatice Hanım. O küçük dağları ben yarattım ifadeleri bir anda yerle yeksan oldu ya en çok ona güldüm inanın :)
      Teşekkürler sevgiler.

      Sil
  2. Öncelikle çok sevindim operasyona gerek kalmamasına. Bir daha tekrarlamaz inşallah.

    Sezonun ilk dondurması afiyet bal olsun Lara'ya.. Eray'da cumartesi yedi bir top görsen yalayıp yuttu. Üniformalılara da değişiklik olmuş bence. Dondurma eminim çok yakışmıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ayla' cım. İnşallah tekrarlamaz ve inşallah bademcikler ve geniz eti başımıza bir daha iş açmaz.
      Üniformalıları hatırladıkça gülüyorum hala. Özellikle o yüz ifadeleri yok mu :))

      Sil

Diğer yazılardan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...